Åbningstider

Varehuset
Mandag-fredag

Kl. 8.00 - 20.00

Lørdag/søndag Kl. 8.00 - 18.00
Bagerudsalget
Mandag-fredag Kl. 7.00 - 20.00
Lørdag Kl. 7.00 - 18.00
Søndag Kl. 8.00 - 18.00
Fiskebutikken
Mandag Lukket
Tirsdag-torsdag Kl. 8.00 - 18.00
Fredag Kl. 8.00 - 19.00
Lørdag Kl. 8.00 - 16.00
Søndag Lukket

Kvickly har lukket 1. januar - skærtorsdag - Langfredag - Påskedag - 2. Påskedag - St. Bededag - Kr. Himmelfartsdag - Pinsedag - 2. Pinsedag - Grundlovsdag - 24. december samt 1. og 2. juledag.

Beretning 2010

Bestyrelsens beretning 2010.

Brugsforeningernes forventninger for 2011 er, at forbrugerne forsat vil være meget prisbeviste og at der derfor vil blive en hård priskonkurrence. Discountdelen vil blive ved med at vokse, og der vil derfor være et stort pres på indtjeningen i supermarkederne.

Der bruges stadig flere og flere penge til markedsføring, og der stilles større og større krav til producenterne om bedre indkøbspriser.

De små brugsforeninger landet over er under stærkt pres på grund af den nye lukkelov, der giver mulighed for mange flere åbnings timer, og flere åbningssøndage hen over året til de store supermarkeder. Mange små butikker har ikke råd til at betale for flere timer til personalet og ser sig udkonkurreret af de større butikker

Udvidede åbningstimer ser vi jo ikke her i Lillerød brugsforening som noget negativt,   men vi er meget opmærksomme på, at der kun er ca. 400 selvstændige brugser tilbage landet over, små som store.

Det at være en selvstændig Brugsforening er et stort plus, der er meget mere frihed til at handle og agere, selv om man er omfattet af en franchice kontrakt med FDB/coop Danmark.

Jo flere selvstændige brugsforeninger vi er, jo mere  indflydelse har vi i Coop.

Kvickly Allerød.

Vores omsætning går godt, men der skal også tjenes mange penge, konkurrencen er stor, og vi presses fra flere af de nærliggende byer med nye og store konkurrenter.

Omsætningen for 2010 blev på 196.060.537Kr., hvilket er et fald på 108.463kr. i forhold til 2009 resultatet for 2010 blev et lille overskud på 343.081 kr.

Men det vil Ole Bigler, vores Direktør komme nærmere ind på når han gennemgår regnskabet.

FDB

Flere og flere danskere er blevet opmærksomme på at FDB er en forening, en forening der ejer Coop og  samler alle brugsforeninger i Danmark.. Markedsandelen udgør 36,9 %.ved udgangen af 2010, en stigning på 0,3% i 2010.

FDB er ikke blot en forening blandt mange foreninger i Danmark, FDB er med 1,7 mio. medlemmer blandt de absolut største.

Ca. 11.500 af disse medlemmer er tilknyttet Lillerød Brugsforening.

De mange medlemmer er medejere af FDB og dermed af FDB´s datterselskaber, herunder Coop. FDB ejer også Irma og Fakta. FDB er Danmarks tiende største virksomhed.

At være stor er ikke det samme som at være kendt, og i 2011 vil tv og anden markedsføring gøre mere ud af at fortælle,

at FDB findes,

at det er en forening,

at du er medejer,

at FDB deler overskuddet, derfor får du fordele

og at FDB arbejder for en bedre hverdag.

FDB´s års- og ansvarlighedsrapport vil i år komme som et indstik i Samvirke, en stolthed over de mange aktiviteter som gerne må deles med FDB´s medlemmer.

Coopplus er en af de medlemsfordele FDB har arbejdet på de seneste år, de nye fordele hedder Coopplus fordi det er noget ekstra, som medlemmerne får ud af at handle i Coopps og Brugsforeningernes butikker.

Coopplus belønner dem der handler ofte eller handler meget. Belønningen består af point, som kan bruges til at købe varer på coopplus.dk eller i medlemsbutikkerne i et par uger om året. Første gang medlemmerne kan bruge point til at købe almindelige varer for i sin butik bliver hen under jul 2011.

Coopplus/Dividende

Sidste år vedtog Lillerød Brugsforening at afskaffe de 2% dividende fra 1.Januar 2011. Bestyrelsen mener ikke at foreningens økonomi kan magte at betale både til CoopPlus og til dividende i fremtiden. Den opsparede dividende for 2010 udbetales i starten af maj måned 2011.

Bestyrelsen har besluttet, at vi i stedet for de 2% dividende  vil tilgodese vores personlige medlemmer her i foreningen med nye lokale tiltag, der modsvarer den tidligere dividende.

Det er f.eks. 10% rabat på udvalgte varer på udvalgte dage, rabat på udvalgte varegrupper, flere CoopPlus point på visse dage eller varer, tilbud om forbrugerarrangementer, gavekort og lignende, netop for at vores medlemmer stadig vil syntes de har mange ekstra fordele ved at handle i Kvickly Allerød.

Søndag den 27 marts i år gav vi 10% på køb af varer i butikken, til alle medlemmer.

Coopplus er et tilbud.

Alle kan fortsætte som medlem af FDB og brugsforeningerne, selv om man ikke vil bruge de nye coopplus fordele, 900.000medlemmer havde ved årsskiftet sagt ja til Coopplus.

Efter formandens og Direktørens beretninger har vi inviteret en medarbejdere fra Coop som ved rigtig meget om coopplus til at fortælle om ordningen, så hvis I har spørgsmål dertil, vil Birgit Schwarts meget gerne svare på dem.

Skolekontakten.

FDB er lykkedes med nogle rigtig gode tiltag der kommer vores børn til gode, nemlig det de kalder skolekontakten.

Over 110.000 skoleelever har i Hjemkundskab som et led i kampagnen Mad eller hvad, lavet sunde mellemmåltider efter opskrifter fra FDB og varer fra den lokale Brugs.

40.000 elever fra 10 til 13 år har gennem skolematerialet Kemi i hverdagen, kunnet lære om hvilke kemikalier de møder dagligt, - bl.a. i form af deodorant, eyeliner og parfume.

Forbrugerundersøgelse

FDB har hver uge, hen over året, spurgt 1000 danskere om hvad de har spist inden for det sidste døgn, dette har givet en viden om 450.000måltider.

Så nu ved vi at:

Sønderjyder spiser flest rundstykker – og pommes frites, dog ikke på samme tid.

Vestjyder elsker tarteletter.

Østjyder er vilde med havregryn.

Nordjyder er dem der er mest glade for hotdogs.

Derimod er medister mange fynboers livret.

Langt flere københavnere og Bornholmere spiser æg til morgenmad end andre danskere.

Nordsjællænderne drikker mest vin – men også mest juice.

Sjællænderne drikker mest kaffe.

Det er jo lidt af en sjov viden, men den kan også bruges til at lave kampagner der kan få danskerne til at spise lidt sundere uden at skulle løfte pegefingeren.

Madpyramiden.

Der går her i foråret en kampagne i gang om FDB´s nye madpyramide, holder det gamle budskab om at spise mest fra bunden stadig? noget er nok blevet flyttet lidt rundt, men følger man rådet om at spise mest fra bunden, er man nok godt i gang med et sundere liv.

Økologi.

Coop og brugsforeningerne er dem der tilsammen står for det absolut største salg af økologiske varer i Danmark.

Etisk handel.

Sundhed og Økologi er de to mærkesager som FDB har arbejdet mest målrettet med gennem de seneste år.

Sidste år tog man så også fat på Etisk handel.

Gennem nogle uger i efteråret blev der samlet penge ind ved salg af 6 udvalgte varer. For hver solgt vare blev der doneret 3 kr. til Afrika puljen, der blev i alt indsamlet 740.000 kroner, disse penge bliver nu brugt til at støtte konkrete projekter – som senere skal give nye afrikanske varer i vores butikker.

Vi havde også en stand i vores butik som mange besøgte, og der var stor positiv interesse omkring projektet.

Kundetilfredshedsanalyse.

Hvert år gennemføres en tilfredsheds analyse her i butikken, hvor man kan svare på om man er tilfreds/utilfreds med forretningen.

Det er rigtig godt når vi får mange svar, det giver os nemlig en mulighed for at gøre butikken bedre, men også et skulderklap hvis vores kunder er rigtig tilfredse.

Kvickly Allerød ligger blandt de 20 bedste kvickly butikker ud af de 86 kvickly`er der findes i hele landet.

Arrangementer i Kvickly Allerød.

I løbet af 2010 har vi afholt nogle velbesøgte arrangementer.

I Januar havde kvickly Allerød inviteret medlemmerne i biografen til halv pris, en voksen forestilling og en børneforestilling, 2 velbesøgte forestillinger.

I maj havde vi inviteret Preben Buhl, som er klima forsker, en meget spændende og interessant aften om klima og energi

På vores altid velbesøgte vin aften i nov. havde vi besøg af Karsten Riis Lauersen der fortalte om spanske vine, og vi fik serveret en rigtig lækker tapas anretning ved samme arrangement.

Kvickly holder jo fødselsdag flere gange om året, og i juni modtog en vinder i fødselsdags konkurrence et gavekort på 10.000 kr., som hun kunne bruge i vores butik.

I juni måned, nærmere på Valdemarsdag plejer alle de ældre på kommunens plejehjem at få en snaps til deres mad, den havde kommunen sparet væk, vi syntes ikke en sådan gode skulle fratages de ældre, så Lillerød Brugsforening afleverede snaps på alle kommunens plejehjem, hvilket vakte stor glæde.

Ja der sker meget i Lillerød Brugsforening.

Handelsforeningen gør også en stor indsats for at få liv i byen, op til jul blev der kæmpet for at juleudsmykningen kom på plads,

Her ydede vores forening bl.a.15.000kr ekstra, for at julelysene kunne give julestemning.

Tiltag i løbet af året.

Vi har etableret en hurtigkasse, max 10 varer, dette er der rigtig mange der er glade for, og kunderne er gode til at holde justits med at det bliver overholdt.

Der er blevet udvidede åbningstider, og flere søndagsåbninger, disse kan bl.a. ses på vores hjemmeside.

Hjemmesiden bliver løbende opdateret, og det er vores mål at alle kan få svar på de fleste spørgsmål der, samt blive opdateret på nyheder og meget andet.

I området før kasserne er der rokeret lidt rundt og det har givet en bedre overskuelighed når man står i kasse køen, dette er også blevet særdeles positivt modtaget.

Jeg vil også nævne vores dejlige selskabslokaler, dem vi sidder i nu, dem kan man leje, hvis man har behov for det.

Og så må jeg også nævne at der kan leveres mad ud af huset, plus at bageren gerne laver kagemænd, kransekager og andet på bestilling.

Vi har gennemført en effektivisering i administrationen, har indkøbt en pengetællemaskine til personalet, det skulle lette arbejdet, vi har flyttet kundeservice hen i kiosken og det fungerer glimrende.

Vi sparer nu også på belysningen om natten, det vil sige, vi har slukket 60% af lyset i butikken om natten, og har stadig natrengøring ved de 40% lys, en god energisparende løsning.

Der er kommet en reol med Bornholmervarer, det er jo meget populært at besøge Bornholm, og de har nogle lækre specialiteter, som man måske også gerne vil købe når man er i Allerød. Vores Bornholmervarer er blevet meget populære.

Der er etableret åben slagter disk hvor der tors. fre. og lørdag kan købes færdige retter lige til ovnen, udskårne bøffer og meget andet lækkert.

Vores fiskemand havde i sommer held til at købe en Sildehaj på 135 kg. Der blev der et par fine bøffer ud af.

Vi har valgt at have en vagtordning hver dag i butikken, dette giver en tryghed både for vores kunder og vores personale, og også et bedre svind resultat for butikken.

Lillerød Brugsforening giver ca. 300.000 kroner i sponsorater om året til forskellige foreninger og arrangementer her i byen. Vi er glade for at kunne støtte lokalt.

Via vores flaskeautomat her i butikken doner kunderne ca. 5.000 kr. pr måned til velgørende formål.

Herudover har vi jo stadig Kvickly prisen på 10.000 kr. som bliver uddelt senere i aften.

Personale.

Jeg vil gerne her på generalforsamlingen rose vores personale for den store indsats de gør i hverdagen for at alt fungerer optimalt.

Normalt fremhæver vi ikke noget personale frem for andet, men jeg syntes lige jeg vil nævne Amir Glavas, som er i gang med en Ledertraniee uddannelse her i Kvickly Allerød.

Han har lavet en musik video, hvorpå han Rapper og fortæller om Danmarks bedste detailuddannelse, det er et flot initiativ, som mange kan få glæde af.

Videoen kan ses på Youtube- Ledertraniee

Fremtidige projekter 2011.

Vi er i skrivende stund, gået i gang med ombygning af frugt og grønt afdelingen,

den er nok allerede færdig nu, vi har længe syntes at pladsen var for trang, og håber dette tiltag vil give bedre plads både til varerne og kunderne.

Dette har medført en lille indskrænkning af vin afdelingen, men Allan har lovet at han nok skal få plads til de bedste vine til de bedste priser.

Vi ønsker os rigtig meget elektroniske hyldeforkanter, det kan minimere kassefejl og spare personalet for rigtig mange manuelle prisskift, da man så kan rette i priserne over hele forretningen fra en computer.

Hyldeforkanterne afprøves pt. i udvalgte forretninger, og vi venter spændt på deres erfaringer, vi forventer at de kommer i efteråret.

Vores gasfyr trænger til udskiftning, vi mener at der kan opnås en stor besparelse fremadrettet.

Der var nogle store problemer i vores p.hus i vinter, vi har efterfølgende fundet ud af at der manglede afløb, så derfor var der meget glat, hvilket var rigtig farligt, vi arbejder på en løsning.

Til slut vil jeg takke mine bestyrelses kollegaer for et rigtig godt samarbejde i året der er gået.

Og endnu engang takke alle medarbejdere her i huset for en fantastisk arbejdsindsats.