Åbningstider

Varehuset
Mandag-fredag

Kl. 8.00 - 20.00

Lørdag/søndag Kl. 8.00 - 18.00
Bagerudsalget
Mandag-fredag Kl. 7.00 - 20.00
Lørdag Kl. 7.00 - 18.00
Søndag Kl. 8.00 - 18.00
Fiskebutikken
Mandag Lukket
Tirsdag-torsdag Kl. 8.00 - 18.00
Fredag Kl. 8.00 - 19.00
Lørdag Kl. 8.00 - 16.00
Søndag Lukket

Kvickly har lukket 1. januar - skærtorsdag - Langfredag - Påskedag - 2. Påskedag - St. Bededag - Kr. Himmelfartsdag - Pinsedag - 2. Pinsedag - Grundlovsdag - 24. december samt 1. og 2. juledag.

Bestyrelsens beretning 2012

Bestyrelsens Beretning 2012

Det er blevet rigtig svært, at drive detailhandel Danmark. Også i 2013, hvor den fulde effekt af lukkelovens ophævelse slår igennem.

Vækstudsigterne for hele landet, forbrugernes forventninger til eget indkøb i 2013, lave lønstigninger, arbejdsløshed og mange flere forhold peger den forkerte vej.

Tidligere brugte danskerne stort set alt hvad de havde, og mange lidt mere, men nu spares der op. Den nye adfærd er sund for den enkelte families økonomi, men skidt for hele landet.

Mange brugsforeninger har også taget bestik af udviklingen, og tilpasset forretningen.

Det gør vi også i Kvickly Allerød, hvor vi hele tiden prøver, at være på forkant, holde butikken i ordentlig stand, være åbne overfor nye tiltag og ideer, og give vores medlemmer gode oplevelser, med gode og spændende tilbud, og en god betjening.

Vi er kommet flot ud af 2012, til trods for de dystre udsigter. Endda med et fint resultat, til trods for, at vi presses fra alle sider, med en ny stor Bilka i Hillerød og en ny Føtex i Birkerød. Alligevel har vi formået, af en omsætning på 198.702.000 kroner, at få et overskud på 3.044.663 kroner, hvilket bestyrelsen er meget tilfreds med.

Desværre er det ikke gået så godt for mange andre. Indtjeningen i Coop var på 433 millioner kroner, hvilket var noget mindre end i 2011. Coop har solgt mere i 2012, men tjent mindre på varerne. Fakta kæden har dog præsteret en fremgang, da det er discount der lige nu hitter i kundernes bevidsthed.

Coopplus: I november 2012 kunne man købe varer for sine coop plus point i butikkerne, hvor der blev brugt, hvad der svarer til 94 mio.

Her i Kvickly Allerød, havde vores medlemmer sparet 45.411.237 point op, hvilket svarer til 3.178.787 kr.

Hele Coop har nu samlet ca. 1,3 millioner medlemmer, hvoraf Kvickly Allerød har ca. 11.000 tilmeldt coop plus ordningen.

Vores medlemmer i Kvickly Allerød, har flere gange i løbet af året kunne handle, og opnået 10 eller 20 % på deres daglige køb, i det vi kalder ”røde fredage”. Vi er hele tiden opmærksom på, at finde gode tilbud til vores medlemmer, og vi har sænket prisen på mange dagligvarer, herunder også fersk kød.

Arrangementer I Kvickly Allerød:

Der har været mange gode arrangementer i løbet af 2012. I februar var der fastelavn, og der var arrangeret tøndeslagning på MD Madsensvej.

Der har også været øl smagning fra bryggeriet Skands, og i marts havde vi familievejleder Lola Jensen på besøg, som fortalte om kunsten at have en teenager i huset.

I marts var varehusdirektør Ole Bigler hos svømmeklubben Sigma, hvor han overrakte en check på 20.000 kr. Også i marts, den 20., var vi så heldige at have en lottomillionær i butikken

I april havde vi et arrangement med Dennis Knudsen, som var meget velbesøgt, især af vores kvindelige medlemmer.

I maj måned gav vi coop plus point fra første kr. til alle Kvickly Allerød´s medlemmer.

15. juni leverede vores varehusdirektør snaps til alle plejehjem i kommunen, hvilket vi har gjort hvert år, siden det blev sparet væk hos kommunen.

Dagplejerene havde i juni arrangeret tur i zoo, hvor vi gav dem gratis madpakker, ligesom vi leverede mad til fodboldskolerne i sommer ferien.

I. september var det øllets dag, hvor vores ølmand Bo Christensen, fik mange skulderklap, og blev hædret med Danske Øl entusiasters regionspris. Kort efter var der også øl festival.

4. oktober havde vi sammen med FDB arrangeret madpakkedag på Ravnsholt skolen med Sebastian Klein. Der var 75 børn fra 2. og 3. Klasse, som skulle prøve at smøre sunde madpakker. Det var en stor succes. Flere fra vores bestyrelse var med til at arrangere det, og Kvickly Allerød leverede råvarerne til arrangementet.

22. november afholdt vi den årlige vinaften, hvor der blev smagt på 8 dejlige vine fra Frankrig. Man kunne nemt blive inspireret til julevinen, ved Anni Holm Pedersen

1. december sendte vi pebernødder til de udsendte soldater i Afghanistan.

I december julemanden på besøg 4 gange, til stor glæde for store og små. Ligeledes kunne man en søndag i december møde varehusdirektøren og formanden, som bød gløg og æbleskiver til kunderne.

10 % til Kvickly Allerød´s egne medlemmer:

25. marts og 26. august fik alle Kvickly Allerød medlemmer 10 %  på varerne i butikken.

Jubilæer i Kvickly Allerød.

Der har i årets løb været flere jubilæer, og det er jo dejligt at personalet bliver her længe.

1. juni havde Tine Borggren 25 års jubilæum.

29. juni kunne Edel Østergaard fejre sit 40 års jubilæum.

Samme dag havde Rita Sparholt 30 års jubilæum.

30. november var det Lisbet Olsen´s tur til, at fejre 25 år.

Hjemmeside:

Kvickly Allerød har også en hjemmeside, det er der heldigvis mange der har opdaget, den bliver besøgt flittigt, men der er plads til mange flere besøgende, Vi prøver hele tiden at opgradere og holde hjemmesiden spændende, med nyheder – gode tilbud – åben/lukketider – arrangementer – vedtægter – og meget, meget andet.

Gå ind og kik på siden, og hvis der er nogle der har flere gode ideer, om hvad der kan have interesse for vores medlemmer, vil vi meget gerne høre om det.

Nethandel:

Vi har skrevet kontrakt med et nethandelsfirma som hedder Osuma, hvor kan man købe dagligvarer, og få dem bragt lige til døren, eller sit køkkenbord hvis man vil, og når man vil.  Et godt tilbud til den travle forbruger.

Måske har I læst annoncen om Osuma i Allerød nyt eller andre steder.

Indtil videre bringer mr. Butler også varer ud for os.

Skolekontakten:

Skolekontakten i FDB er noget man i foreningsarbejdet kan være stolt af, det fortsætter nu under Coop navnet, og er Danmarks største.

Den største indsats er "smagekassen". Gennem Coops og brugsforeningernes butikker landet rundt, bliver givet en kasse med gode, sunde og nogen gange lidt anderledes madvarer til de lokale skoler. Dette for, at eleverne fra 4 – 7 klasse, kan lave sund mad i skolekøkkenet. I efteråret 2012 deltog i alt 138.000 elever fordelt på 1380 skoler. Det svarer til 84 % af alle grundskoler i Danmark.  Målet er at gøre de nuværende 8 – 13 årige til den første generation, der er BEDRE til at lave mad end deres forældre.

En anden aktivitet Coop har udviklet, er” Restaurant Go Cook”. Den aktivitet går ud på, at kogebogsforfatteren Anne Ravn laver sund mad i skolekøkkenet, sammen med 25 børn fra 5. eller 6.klasse, og efterfølgende inviteres forældrene til spisning i ”restauranten”.

Vi fra fra Kvickly Allerød, arrangerede sidst i april sammen med FDB, et sådan arrangement på Ravnsholt skolen. Det var en stor succes, og flere fra bestyrelsen hjalp til med det praktiske. Det var imponerende hvor meget børnene kunne, og hvor gode de var, til at samarbejde og hjælpe hinanden. Her leverede Kvickly også alle råvarer.

Fair Traide, eller handel med Afrika:

Coop har igen været en af de største bidragsydere til den store danmarksindsamling, hvor danskerne samlede ind til nødlidende i Afrika. En Check på 2,1 millioner blev ved den lejlighed overrakt af coop´s formand Lasse Bolander, og beløbet kom blandt andet fra salg af særlige indkøbsposer i alle butikker, og fra overskuddet ved salg af særlige varer fra Afrika, en ny vareserie ”Savannah”, som Coop lancerede i februar 2012.

Coop har været med til at finde og produktudvikle varerne, og herunder sikre, at varerne har mindst samme kvalitet, også i forhold til fødevaresikkerhed, som alle andre varer i butikkerne. Målet med ”Savannah” er at øge handel med det store kontinent, fordi Coop tror på ”udvikling gennem handel”.

Samvirke:

For mange er Magasinet  Samvirke, heldigvis også en af de store medlemsfordele.

Samvirke er praktisk taget det eneste blad eller magasin i Danmark, der har et stigende antal læsere. Hver måned har Samvirke nu over 1 mio. Læsere, og hvad næsten vigtigere er: Samvirke regnes for et af Danmarks allermest troværdige medier. Det kan man også godt være stolt af.

Sponsorater:

Kvickly Allerød støtter rigtig mange lokale foreninger med sponsorater og gaver i løbet af Året.

Allerød – Håndbold – Fodbold – Badminton – Svømmeklub – Tennisklub -– Golfklub – Cykelklub – Erhvervsklub – Basket klub – Handelsforeningen – Bowling – Lynge Fodbold –

Plus diverse bidrag om året for ca. 76.000 kroner, herunder til musikskole, skole-cup, idrætsdage, klassekamp, kræftens bekæmpelse og så videre. I år ca. 360.000 kroner ekskl. moms, en del af ydelserne gives i form af gavekort til Kvickly.

Kvickly Allerød, hvad er der sket siden sidste generalforsamling:

Der er sket meget i løbet af året i butikken, og jeg vil da nævne lidt af de fornyelser der er foretaget:

Ændring af forbruget på lys,  har givet en besparelse på 30 % for 2012

Elektroniske hyldeforkanter et fantastisk arbejdsredskab for personalet, og rigtig godt for kunderne, samtidig med det giver færre prisfejl, og sparer arbejdstid.

Nyt inventar i Nonfood og Textil afdelingen. der er blevet lyst, venligt og overskueligt.

Der er kommet en dørkarrusel ved indgangen fra M.D. Madsens vej, hvilket har hjulpet rigtig meget på det sus der var i for området, og på trækken ved kasserne, hvilket vi og personalet rigtig glade for.

Der er kommet en fast fiskemontre i for området, så der er altid gode tilbud på fisk, hvilket også gælder mandagen. Fisk skal man jo helst have mindst 2 gange om ugen.

Vi fik først på sommeren, ny leder i fiskeafdelingen.

I Bagerafdelingen er der kommet en stenovn, som kan bage det lækreste brød.

Der er blevet om rokeret lidt om i delikatesseafdelingen, hvor bl.a. er osten flyttet, der er nyskåret pålæg og salater lige til at tage selv, samt færdigretter, som man kan gå hjem og varme, hvis der er brug for en fridag. Til trods for alt den forandring, så kan man stadig få personlig betjeningn hvis man vil have det, og det kan man også hos slagteren. En tag selv salatbar findes nu også i afdelingen.

Kundevognene er kommet ud af butikken, det har givet plads til en udvidelse af økologi afdelingen, som er en afdeling der vækster stærkt.

Der er kommet markiser over vognene der står på M.D. Madsensvej.

I Vinafdelingen er der kommet et stort vin køleskab, det vil mange nok glæde sig over til sommer.

Specielt i Kvickly Allerød

Hvad er så specielt for Kvickly Allerød, jeg kan nævne nogle ting:

Udvidet økologi afd.( Øko-laden, Skærtofte Mølle, Urtekram osv.)

Egen oste betjening  (bl.a. Tølløse Ost og Øllinggaard mælkeprodukter).

Ålbæk røg produkter fra 1-4-2013

Udvidet parfumeri varer  ( Dennis Knudsen).

Bornholmervarer.

Special øl afd. (egne Påske og Jule øl)

Glutenfri produkter

Udvidet Hansen is sortiment

Udvidet Vin sortiment

Stenovns brød i bageri afd. Egne Konditorer ansat

Egen fiskebutik

Spangsberg chokolade

Dynamiske kød-tilbud.

Fremtidsplaner for Kvickly Allerød 2013:

Vi har masser af ideer og planer. Inden udgangen af 2014 skal vi have udskiftet køle og ventilations anlæg, Det bliver en stor post på budgettet, men det er et lovmæssigt krav, og vi starter i år.

Vi er ved at hente tilbud på LED-belysning, en billigere energi løsning.

En røg ovn er også på ønskelisten for 2013.

Og så holder vi os orienteret omkring udviklingen af solenergi, som en eventuel mulighed.

Der skal i løbet af året nok komme masser af ideer til forbedringer og eventuelle nyheder.

Dette var en beretning for året der er gået, og det går stærkt på mange områder.

FDB/COOP:

I Januar måned i år blev Landsrådet for FDB ekstraordinært indkaldt, da man havde besluttet at foreningen kun skulle have et navn, enten FDB eller Coop. Det gør nemlig medlemmerne forvirrede, at man ikke kan kende forskel på hvad der er Coop, og hvad der er FDB.

Resultatet blev at det hele, både forening og forretning nu går under ET navn nemlig COOP. Sammenslutningen mellem Coop og FDB kommer ikke til at betyde noget for os her i Lillerød Brugsforeningen, eller jer som medlemmer, da alle demokratiske organer bevares uændret.

Afslutning.

Til slut vil jeg på vegne af hele bestyrelsen, takke alle medarbejdere i huset for den flotte arbejdsindsats de leverer.

Og jeg vil takke mine bestyrelseskollegaer for er rigtig godt samarbejde i året der er gået.