Åbningstider

Varehuset
Mandag-fredag

Kl. 8.00 - 20.00

Lørdag/søndag Kl. 8.00 - 18.00
Bagerudsalget
Mandag-fredag Kl. 7.00 - 20.00
Lørdag Kl. 7.00 - 18.00
Søndag Kl. 8.00 - 18.00
Fiskebutikken
Mandag Lukket
Tirsdag-torsdag Kl. 8.00 - 18.00
Fredag Kl. 8.00 - 19.00
Lørdag Kl. 8.00 - 16.00
Søndag Lukket

Kvickly har lukket 1. januar - skærtorsdag - Langfredag - Påskedag - 2. Påskedag - St. Bededag - Kr. Himmelfartsdag - Pinsedag - 2. Pinsedag - Grundlovsdag - 24. december samt 1. og 2. juledag.

Bestyrelsens beretning

 

Beretning 2016. Lillerød Brugsforening, Kvickly Allerød.

26. april 2016.

 

2016 er Lillerød Brugsforenings jubilæumsår. Den 16. marts havde foreningen bestået i

100 år.              

Fejringen er allerede i gang, men med denne beretning vil vi som vanlig, tage et

tilbageblik over, hvad der er sket i foreningen i 2015, hvilket Lillerød Brugsforenings

Bestyrelse ser som endnu et fantastisk godt år.

Foreningens overskud for 2015 er på 4.½ mil.kr. Omsætningen er steget med ca. 3 % i forhold til sidste år, men året er også på 53 uger, bestyrelsen anser årets resultat som meget tilfredsstillende.

Vi anser Kvickly Allerød for byens førende varehus, stedet hvor man kan få næsten alt og til acceptable priser.

Lillerød Brugsforening er en selvstændig forening, ejet af medlemmerne, og med en franchice kontrakt med Coop Danmark.

Der er desværre stadig en del tomme butikker i byen, og der bliver flere, siger rygterne, det ville være en gevinst for indbyggerne og den lokale handel, hvis der kom liv i de tomme butikker.

Der har i 2015 været stor opmærksomhed på Coop´s madagenda, lette madløsninger, flere økologiske varer, mindre portioner, og ikke mindst bedre madkvalitet, og vi kan se det også har smittet af på kundernes indkøbsvaner i Allerød.

Coop lovede for et år siden, at være med til at forbedre den danske madkultur, det bliver kaldt madmanifestet, med vægt på kvalitet, frem for kun billige priser og discount. Blandt måltidsløsninger findes også C-mærket, mange forskellige blandede salater lige til at gå til. Sundt og nemt.

Økologi skal være hver mands eje, og derfor sænkede man i jan-feb.-2015, priserne på øko.-frugt og grønt. Der var så en forventning om at danskerne ville kvittere ved at købe flere øko-varer, og det har virket, allerede i marts kunne man se, at efterspørgslen blev større, senere er andre varegrupper kommet til, ligesom der er kommet en del helt nye øko-varer. Efter Coop´s succes, er andre supermarkeder fulgt efter, og har sænket priserne. Coop vil også sætte mere smag på hverdagen, det med lanceringen af over 500 nye varer og 150 ”smag forskellen” varer.

Point. Overskudsdeling.

Coop og de selvstændige Brugsforeninger giver overskud tilbage til medlemmerne, i form af point, som man opsparer ved køb i butikkerne, i udvalgte perioder kan man så bruge det opsparede beløb som betaling. Coop har partneraftaler med f.eks. rejser-teater-koncerter-el.køb-forsikring, osv. Herom kan man læse på coop.dk. Særlige medlemstilbud og personlige tilbud gives også. Her i vores Kvickly kan man også få personlige tilbud hver uge på sin smartphone, men vi vil også gerne gøre mere for vores gode kunder, derfor havde vi i marts og august, dage hvor vi gav 20%  på alle varer i vores butik, med undtagelse af få ting.

Coop arbejder p.t. på et nyt medlemsprogram, der efter sigende skal gøre det mere gennemskueligt – hvad man får i rabatter og medlemsgoder. Det forventes færdigt i løbet af 2016.

Ansvarlighed.

Det ligger mig meget på sinde at fortælle om Coop´s kamp omkring miljø og kemi. Der er 12 grupper af kemikalier, det såkaldte beskidte dusin, der er mistænkt for at være sundheds-og miljøskadelige. Frem til 2017 vil Coop afskaffe de skadelige stoffer i egne varemærker, og samtidig bruge sin størrelse på markedet, til at presse leverandører af andre varer, og samarbejde med myndighederne om at få fjernet truslen fra de 12 problematiske kemikaliegrupper. Alle 12 kemikaliegrupper er lovlige, og Coop´s indsats går derfor væsentlig ud over lovgivningens krav. Jeg kan kort nævne nogle af de tiltag der har været, eller er i gang: Bl.a. Hormon forstyrrende stoffer i emballage til mikroovns popcorn- flourstoffer i almindelig emballage- madpapir-muffins forme osv… skærpede krav til vaskemidler, Coop er hele tiden på banen ved den mindste mistænkelighed overfor kemi og miljø der kan skade både mennesker og miljø.

Små producenter.

Coop er gået i samarbejde med forskellige mindre producenter, bl.a. Thorup strand, kyst fiskerlaug. - Søris- Thise og ko.- gourmet Bornholm og flere andre, mange butikker knytter også deres egne kontakter med små producenter på deres Egn.

Sammen om mad til alle.

Det var overskriften på Coop´s og Røde Kors´ nye samarbejde om at engagere danskerne i velgørenhedsarbejde til fordel for nødstedte i verdens brændpunkter, og sårbare i Danmark. I maj måned donerede Coop, via sine 1200 butikker 600 tons tøj som ”smid tøjet” kampagnen skaffede til røde kors´ arbejde for mennesker i nød.

Aktiviteter i Kvickly Allerød.

Fra Kvickly Allerød blev der leveret 15 store sække tøj. Til Røde kors.

Vi har ikke ligget på den lade side i 2015 hvad medlems- og kundearrangementer angår.

I Februar var der Øl smagning med Ølsnedkeren, og det var som den slags arrangementer populært.

I Marts måned kunne vi byde på en medlemsaften med specieal oste fra Franske Loctalis, lækkert og spændende.

Da det blev maj, var man igen blevet tørstige, og der var igen øl smagning.

Sidst i maj havde vi emnet Unge og kriminalitet på programmet, en aften hvor 2. SSP. medarbejdere fra kommunen, delagtigjorde os i, hvad de unge i byen får fritiden til at gå med, statistikkerne viser at der er et fald i kriminalitet fra de unges side, og det er jo betrykkende at vide, at der fra SSP´s side bliver holdt godt øje med hvad der foregår i byen, desværre var der ikke mange der syntes det var et interessant emne, men de 35 der var til stede fik en god og oplysende aften.

75 unge mennesker fra 5-14 år løb maratonløb arrangeret af Kvickly Allerød, og blev belønnet med frugt og drikkevarer bagefter.

Sidst i maj så Kvickly RØDT, med helt vilde priser på visse varer i butikken.

Som sædvanlig sendte vi fra Kvickly Allerød gratis snaps til alle plejehjemmene i Allerød kommune, på Valdemars dag.

Kokken Claus Holm har i 2015 været meget populær, både i fjernsyn og ved mange arrangementer, det skulle vi også prøve, så først i oktober besøgte han os, hvor han talte om ægte madfølelse, medlemmerne fik en spændende aften.

Go-cook- økologiske smagekasser, er sendt gratis til skolerne, 4-7 klasser, der har madkundskab, de indeholder råvarer og opskrifter.

I november kunne vi ikke komme udenom vores tradition, med at holde vinaften. Der blev der budt på smagning af vin til julens og nytårets højtider. Det var Anni Holm Petersen der underholdt de 120 gæster.

 I samme måned deltog 515 personer i den store Julebryg smagning i Centerhallen, der var 27 bryggerrier der deltog, sejren om den bedste julebryg gik til Chrismas Ale fra Fur.

Vi nåede også at fejre vores Direktørs 50 års fødselsdag i november, med en fin reception.

Så var vi nået næsten igennem året med arrangementer, men inden sendte Kvickly småkager til de udsendte soldater i Kosovo, ”operation skriv hjem”.

Lige inden vi ramte juleaften serverede Formanden og Direktøren gløgg og æbleskiver til de travle handlende, Julemanden kunne man møde i butikken 3 dage, og loftet i butikken bugnede af mere end 1000 julesokker, der blev fyldt med alskens gode sager til de søde børn.

Årets Butik.

I 2015 blev Kvickly Allerød valgt til årets butik. Valgt af handelsforeningen.

Post Danmark.

Først på året flyttede Post Danmark Pakkepost til Kvickly´s  gavl mellem butik og P-hus.

Personalefest.

Da vi har nogle søde og dygtige medarbejdere ansat, vil vi også engang imellem påskønne dem, derfor holdt vi i maj fest for dem, på Hotel Marienlyst.

Elev.

Elev Casper Lau blev udlært i august. Han er nu aktiv i kiosken.

Tiltag i butik.

Vores El-og varmeudgifter er som forventet blevet reduceret med ca. 100.000 på året.

Selskabslokalet har vi udvidet med 45m2 så der er plads til alle når vi, f.eks. holder generalforsamling, det er laver så smart at lokalet kan gøres mindre efter behov. Det var en udgift på ca. 317.000.  Vi har også fået teleslynge i lokalet. Og til orientering for bl.a. Grethe har vi fået stemt klaveret, vi håber I kan høre det.

Så har vi investeret for ca. 350.000 nye hyldeforkanter, de skulle være bedre at læse, og det er jo en stor fordel.

Vi søgte i november byggetilladelse til opførelse af et nyt fryse / kølerum i varegården, det fik vi og det er nu færdigt og taget i brug.

Installering af Led lys i hele butikken er forsat i gang, det forventes færdigt i 2016, det er ikke billigt, men vil på sigt være en god investering.

Der er indkøbt røremaskine og kombiovn for ca. 120.000

Vi kører stadig med udvidet vagtordning, desværre er det nødvendigt, og det giver os en merudgift på ca. 100.000 kr.

Digitalisering.

Digitalisering rykker tættere og tættere på, og der afprøves flere modeller og løsninger i flere af coop´s butikker, man forventer at have fundet en model der passer til coop´s butiksnet i løbet af 2016, Her i Kvickly Allerød har vi 3-4 sms tilbud hver uge til dem der har tilmeldt sig.

Nethandel.

Handel på nettet fra vores butik, foregår via firmaet Osuma, det kører fint og der er stigende omsætning.

 

Samvirke.

Medlemsbladet Samvirke fortsatte også i 2015 med at få flere læsere, både det trykte blad og online. Samvirke har i 2015 udgivet 7 nye bøger, bl.a. Gril revolutionen – ost på bordet – franske fristelser – og ikke mindst - Vi mødes i Brugsen, en bog om brugsen udgivet i anledning af coop´s 150 års jubilæum i 2016.

Året 2016.

Vil som det allerede har gjort i et stykke tid, stå i 100års jubilæets tegn.

Og jeg vil slutte denne beretning med at takke vores super dygtige medarbejdere, de er flittige, dygtige og til stede i varehuset, de yder en fantastisk stor indsats hver eneste dag.

Jeg vil også takke mine bestyrelses kollegaer for et rigtig godt og positivt samarbejde i året der er gået.