Åbningstider

Varehuset
Mandag-fredag

Kl. 8.00 - 20.00

Lørdag/søndag Kl. 8.00 - 18.00
Bagerudsalget
Mandag-fredag Kl. 7.00 - 20.00
Lørdag Kl. 7.00 - 18.00
Søndag Kl. 8.00 - 18.00
Fiskebutikken
Mandag Lukket
Tirsdag-torsdag Kl. 8.00 - 18.00
Fredag Kl. 8.00 - 19.00
Lørdag Kl. 8.00 - 16.00
Søndag Lukket

Kvickly har lukket 1. januar - skærtorsdag - Langfredag - Påskedag - 2. Påskedag - St. Bededag - Kr. Himmelfartsdag - Pinsedag - 2. Pinsedag - Grundlovsdag - 24. december samt 1. og 2. juledag.

Bestyrelsens beretning

Velkommen til generalforsamling

Det er første gang at jeg har fornøjelsen af at føre jer igennem bestyrelsens beretning om året der er gået her i vores Kvickly og generelt i Coop.

Til daglig arbejder jeg i Danske Bank, hvor jeg beskæftiger mig med rådgivning af private kunder. Jeg har 30 års erfaring i banken indenfor rådgivning og kundepleje. I banken skal vi gerne tjene penge, men det gør vi ikke uden tilfredse kunder. Det samme gør sig gældende i vores butik her.

Vi har i Kvickly Allerød nogle af landets mest tilfredse og loyale kunder. Det kommer ikke af sig selv. Butikkens direktør og medarbejdere arbejder hver dag hårdt på at give jer medlemmer den bedste oplevelse, når I handler i butikken.

Bestyrelsen er derfor også tilfreds med det resultat, der er opnået i 2016 på ca. 2,8 mio. kr. i overskud efter skat. Noget lavere end i 2015, men skyldes i nogen grad vores fejring af 100 års jubilæum. Det vil Ole komme nærmere ind på, når han gennemgår regnskabet.

Coop Danmark har også for kort tid siden offentliggjort deres regnskab. Et mindre godt et af slagsen. Overskuddet faldt fra 632 mio. i 2015 til 254. mio. i 2016. Heraf bidrog de selvstændige butikker med 143. mio.

Coop står midt i en investering i milliardklassen på IT-området. En investering som er nødvendig for at opretholde funktionelle og tids varende systemer.

Coop-kortet er beviset på, at du er medlem og dermed medejer af vores brugsforening. Via brugsforeningens medlemskab af Coop er du også medejer af Coop som koncern.

Coop betyder samarbejde. Vi er 1,6 millioner danskere sammen om andelsforeningen Coop. Som medlem i vores forening Lillerød Brugsforening, har du betalt et indskud, da du meldte dig ind, og derfor ejer du en lille del af Coop, som er Danmarks største dagligvarevirksomhed. 

Fællesskabet er det, der skiller os fra de fleste andre virksomheder, og det er med til at gøre vores butik til noget helt særligt.


Vores 100 års jubilæum:

Jubilæumsforberedelserne startede allerede i 2015 og spidsede til i starten af 2016.

Vores jubilæum 16. marts blev skudt i gang med morgenbord for alle medlemmer og herudover var der 20% på alt i butikken i 4 dage. Medarbejderne havde forberedt sig godt og dagene forløb over al forventning med masser af kunder i butikken. Senere på dagen var der champagne og kransekage til kunderne.

Blandt mange jubilæumsaktiviteter kan nævnes:

I anledningen af jubilæet er der blevet fremstillet Jubilæumsøl, vin og brændevin.

Vores Jubilæumskatalog blev udgivet. I kan stadig nå at få et eksemplar, hvis I ikke har det allerede. Vi har taget lidt med.

Vores Jubilæumspulje på 100.000 kr. blev uddelt efter ansøgning fra lokale foreninger og aktiviteter. Mere end 50 ansøgninger modtog bestyrelsen. Pengene blev uddelt til 15 projekter/foreninger på vores generalforsamling sidste år.

Tak fordi I som medlemmer har bakket op om vores aktiviteter. I har alle været med til at jubilæet blev en så overvældende succes.

 

Ny varegård.

Selv om alle i butikken havde travlt med jubilæumsaktiviteter, blev der også tid til at tage vores nye varegård  i brug i starten af året. Udbygningen har lettet arbejdet med varemodtagelser væsentligt og vores kølerum er udvidet til større kapacitet, og det letter hverdagen for medarbejderne betragteligt.

 

Flygtninge fra Eritrea i praktik

I foråret har vi i samarbejde med Allerød kommune haft flygtninge i jobprøvning. De har sideløbende gået til dansk undervisning. Det var en god oplevelse for butikken og flygtningene, og vi vil se om det kan lade sig gøre igen.


P-plads renoveret          

Ny belægning på P-pladsen ved Fritz Hansens Vej blev lagt i juni måned. På ca. 24 timer fik vi lagt ny belægning på, så det ville være til mindst mulig gene for kunderne og naturligvis beboerne tæt på os. Vi takker de omkringliggende beboere for at tåle generne fra natarbejdet.

Indsamling til Røde Kors ”smid tøjet”.

Kvickly Allerød indsamlede i april 35 bure med tøj under landsindsamlingen!

 

Osuma

Vores samarbejde med Osuma, der leverer varer via bestillinger over nettet, stiger stadig. Vi pakker varer dagligt til udbringning og vores omsætning gennem Osuma ligger nu på ca. 5 mio.

 

Jubilæumsfest

For at fejre vores 100 års jubilæum blev der den 4. juni afholdt fest for personalet på Hotel Marienlyst i Helsingør. Heldigvis havde rigtig mange lyst til at deltage og det var en rigtig fin aften.

 

Farvel til Fru Østergaard

Den 30. juni, efter mere end 40 års tro tjeneste i Kvickly Allerød, tog vi afsked med Fru Østergaard. Hun har nærmest været en institution i butikken gennem så mange år, og rigtig mange kunder var mødt op for at sige farvel. Heldigvis kigger hun stadig forbi ind imellem.

 

Go Cook i august

Coops formål med GoCook er at skabe en generation af børn og unge, der er bedre til at lave mad end deres forældre. Aktiviteter der gør børn nysgerrige og modige på ny mad. Go Cook on tour var forbi Allerød i 2016 og temaet  var ”bag din egen pizza”. En lokal klasse prøvede kræfter med pizzabagningen og delte smagsprøver ud til de forbipasserende. En rigtig fin eftermiddag, der formentlig gentages i 2017.

Herudover har mange af byens 4.-7. klasser benyttet sig af Coop’s tilbud om GoCook smagekasser. Kasserne indeholder gratis råvarer, undervisningsmaterialer og opskrifter, som børnene i fællesskab kan benytte.

 

Ny bager, cafe og kiosk

Bager, cafe og kioskområdet blev fornyet i efteråret. Nye møbler i cafeen, som kunderne har taget rigtig godt imod og ny disk i bager og kiosk præsenterer varerne meget flottere.

Cirkelpigen har sat prikken over i’et i vores bagerudsalg. Et unikt mosaik billede produceret af lokale kvinder og mænd i Sydafrika. Der findes i alt 7 billeder rundt i Danmarks selvstændige Kvickly’er og Brugser.

 

Nyt ”ansigt” i mælkeområdet

Jeg ved ikke om I har bemærket det, men vores nye glade ko i Mælkeområdet er også flyttet ind sidste år. Koen hygger i butikken til glæde for børn og barnlige sjæle.

 

Afslutning på jubilæumsåret

Som punktum for vores jubilæum inviterede bestyrelsen til julefrokost for tidligere bestyrelsesmedlemmer og direktører.  En rigtig hyggelig aften, hvor vi sammen fejrede foreningens 100 år.

 

Medlemsarrangementer

Der også været lidt tid til medlemsarrangementer, om end i lidt mindre målestok end vi plejer grundet vores jubilæum, men vores altid populære vinsmagning og ølsmagning var der plads til.

 

Sponsorater

Ud over medlemsarrangementer og jubilæumpriser støtter vi til stadighed de lokale foreninger med sponsorater til diverse arrangementer. Det ligger bestyrelsen meget på sinde at give noget af det overskud, vi har, tilbage til medlemmerne til gavn og glæde for et bredt udsnit af borgerne i Allerød kommune.

 

Kurser

Som aktiv i Coops forening er der rig mulighed for at dygtiggøre sig og få ny inspiration. Der er omkring 100 kursustilbud, og herudover tilbyder Brugsens Arbejdsgiverforening kurser. Ole og jeg har i årets løb deltaget i kursus hos Brugsens Arbejdsgiverforening, omhandlende bestyrelses ansvar og samarbejde mellem formand og direktør.

 

Coop 150 år

I 2016 har vi også fejret, at den første levedygtige, andelsbaserede dagligvarebutik åbnede i Thisted for 150 år siden.

 

Nyt medlemsprogram

I efteråret har Coop lanceret et nyt medlemsprogram for at gøre det endnu nemmere og billigere for vores medlemmer at få bedre mad og måltider - også i hverdagen.

Medlemsprogrammet er kommet rigtig godt fra start. Flere end forventet har hentet app’en ”CoopMedlem” og bruger den aktivt til at få madinspiration i hverdagen, betale i butikken og til at holde styr på bonerne. (Mere end 300.000 danskere har hentet appen, januar 2017)

Den nye app åbner også op for, at vi kan sende vores lokale gode tilbud til jer direkte på jeres telefon. 1768 medlemmer her i butikken har downloadet appen, og vi i bestyrelsen vil rigtig gerne hjælpe endnu flere medlemmer i gang med at bruge den.

Vi har også medlemmer, som foretrækker at bruge deres plasticmedlemskort som hidtil, og det virker naturligvis, som det plejer.

 

Ny kaffefabrik

Sammen med lokale kaffebønder har Coop bygget en kaffefabrik i Kenya. Samarbejdet sikrer god kaffe til danske forbrugere og bidrager samtidig til udvikling i Afrika.

Coop har ansat omkring 30 kenyanske medarbejdere til at styre kafferisteriet og vedligeholder 75.000 jobs i landbruget.

Mere om historien: læs Samvirkes artikel om kafferisteriet

 

Nye ansvarlige initiativer

Noget af det, vi kan være stolte af som medlemsejet virksomhed er, at Coop – og dengang vi hed FDB - altid har været bannerførere for ansvarlighed. Vi var først med økologi, vi går forrest i kampen mod farlig kemi, hvor vi gør, hvad vi kan, for at holde problematiske stoffer væk fra hylderne.

Coop går til kamp mod 12 grupper af kemikalier, det såkaldte ”beskidte dusin”, der er mistænkt for at være sundheds- eller miljøskadelige. Coop vil afskaffe de skadelige stoffer i egne varemærker, og pt. er 9 af stofferne fjernet. Samtidig vil Coop bruge sin størrelse på markedet til at presse leverandører af andre varer og samarbejde med myndigheder for at få fjernet truslen fra de 12 problematiske kemikaliegrupper i Coops butikker. Alle 12 kemikaliegrupper er lovlige at anvende, og Coops indsats går derfor væsentligt ud over lovgivningens krav.

I 2016 har Coop som den første supermarkedskæde i Danmark fjernet plejeprodukter, som kan give MI-allergi. Selvom stoffet MI stadig er lovligt, har Coop valgt at følge et forsigtighedsprincip og selv fjerne stoffet i alle plejeprodukter i koncernens 1200 butikker. Coop har aldrig tilladt stoffet i egne varemærker som Änglamark, Fakta 36 Minirisk, Irmas varemærker, Coop og Xtra-varer. Coop har også fjernet bisphenoler fra alle dåser i mærkerne Änglamark, Fakta 365 økologi og Irma økologi i alle koncernens 1200 butikker. Bisphenol A er på EU’s liste over hormonforstyrrende stoffer, samt på miljøstyrelsens liste over uønskede stoffer. Men EU tøver med et totalt forbud. 

I 2016 har alle Coops butikker også droppet vaskemiddel uden miljømærket.  

Som I hørte Flemming fortælle tidligere lancerede Coop en ny, stor sundhedsindsats. Her vil vi hjælpe danskerne til at passe bedre på sig selv på seks måder – og du kan være med. 

Sammen med vores medlemmer og partnere vil vi udvikle og fremme nye og sundere varer, og vi vil eksperimentere med nye måder at bruge vores butikker på. Vi vil vise, at det ikke behøver at være så svært at tage små, men vigtige, skridt og blive et folkefærd, der hellere går i grøntafdelingen end på apoteket. 

På mødet i dag har I alle sammen fået en dækkeserviet, hvor I kan være med til at bestemme, hvordan Coop skal arbejde for at gøre det nemmere for danskerne at leve sundt. Vil vi opfordre jer til at skrive jeres idéer og forslag på tallerkenen på dækkeservietten og få indflydelse på indsatsen. Husk også at skrive navnet på vores butik/forening.

Tag et billede af dine idéer med din telefon og send det til medlemsforslag@coop.dk. Når du sender dine idéer på mail, deltager du i lodtrækningen om en lækker gavekurv fra butikken. Du kan også aflevere din dækkeserviet til os i bestyrelsen, hvis du har et godt forslag til din lokale butik.  

 

Samvirke

Samvirke er til stadighed et af Danmarks største og mest populære magasiner med ca. 1 mio. læsere og leverer relevant stof om mad, sundhed og forbrug.  Husk at benytte jer af dette gratis magasin eller besøg hjemmesiden samvirke.dk, der indeholder opskrifter og artikler.  Samvirke udleveres gratis ved vores kasse ved scanning af medlemskort/app.

Det er også Samvirke, som står bag det nye vinmagasin "Vin & Co", som kommer 4 gange om året. Vinmagasinet er gratis for alle kunder, uanset om man er medlem eller ej. Du kan finde magasinet i vores vinafdeling.

Afslutningsvis vil jeg på bestyrelsens vegne endnu engang sige en stor tak for indsatsen gennem året til alle vores medarbejdere og tak til vores medlemmer for stor opbakning.